Гласувайте за „Кмет на месеца” на тема „Проекти и инвестиции” Средна община

Започна конкурсът “Кмет на месеца” за април! До 30-ти включително можете да гласувате за своя фаворит на тема “Проекти и инвестиции”. Нашият екип проучи какви са условията по общини, какви планове имат местните власти за развитието на регионалните икономики, за подобряване на инфраструктура, за разкриване на нови работни места. Самите кметове са наясно, че за да се развиват местните икономики, хората трябва да имат поминък. За целта е необходимо да бъдат по-активни на ниво икономическа политика.

Средна община

gorna 44 930 083 лв.е общият размер на първоначалния бюджет на Община Горна Оряховица за 2022 г. Най-голям приоритет е даден на социалните услуги и здравеопазването. Приоритети за 2022 г. ще бъдат подготовката на Плана за интегрирано развитие на Общината за периода 2021-2027 г.; финализиране на проектите за обновяване на парк „Градска градина“, реконструкция и модернизация на НЧ „Братя Грънчарови – 202“ и изграждането на Кризисен център; стартиране  на социалната услуга „Кризисен център“; проектиране и ремонт на уличната мрежа и общински пътища; изграждане на спортно игрище и създаване на общинско предприятие Индустриални зони, с цел привличане на инвеститори в Горна Оряховица.
Инж. Добромир Добрев, Горна Оряховица
43.93%
lovech В Ловеч обявяват нов голям инвеститор у нас, който произвежда автомобилни компоненти. За юли е планирана първата копка на завода за български електромобили “Некст.е.Го България”. Компанията вече е получила от община Ловеч виза за строителство и предстои да кандидатства за разрешително за строеж, което се очаква да получи в средата на май.“Некст.е.Го България” ще разполага със собствени фотоволтаици - слънчеви панели на покрива, които ще го направят първия напълно въглеродно неутрален в Европа. Размерът на инвестицията на “Некст.е.Го България” ще е над 280 млн. лв., а на фотоволтаичния парк - около 200 млн. лв.
Корнелия Маринова, Ловеч
37.24%
samokov scaled Община Самоков e бенефициент по договор с Министерството на околната среда и водите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.”. Общината получава безвъзмездна финансова помощ в максимален размер 390 426,60 лева за изпълнението на проект „Намаляване на отпадъка при източника в Самоков с предизвикателствата на гр. Рубе“. Европейският фонд за регионално развитие на Европейския съюз финансира пр4оекта с 331 862.61 лв, а 58 563,99 лв. е националното съфинансиране. Този проект е началото на една по-дългосрочна политика за превръщане на Община Самоков в едно по-чисто и по-подредено място.
Владимир Георгиев, Самоков
18.83%
Реклама

Нужна ли е смяна на политическия модел?

Реклама

Добре дошъл отново!

Влезте в профила си по-долу

Изтеглете паролата си

Моля, въведете потребителското си име или имейл адреса си, за да зададете отново паролата си.

Add New Playlist