Когато отидете на сергия за сладолед гледайте къде са поставени лъжиците. Те трябва да са отделни за всеки вид сладолед. Както и дали те са индивидуално опаковани. Това каза д-р Сергей Иванов от “Активни потребители” пред bTV във връзка с това за какво трябва да внимаваме при избора си на сладолед това лято.
Какви са симптомите, ако сме попаднали на замърсена с бактерии и микроорганизми стока? Най-често са леко стомашно неразположение, обясни Бистра Иванова от БАБХ.
От какво се прави съвременният сладолед?
По думите на д-р Иванов сладоледите все повече стават растителен продукт, млечната мазнина се замества с растителна, слага се за сгъстяване брашно и т.н.
Ако е съставен от млечен продукт няма как да има годност 2 години. Колкото повече е срокът на годност – толкова по-далеч е от оригиналната рецепта, посочи той.