Отстраняват Ц.Г. от листата след искането на Гешев

Цветелин Георгиев

“Във връзка с искането на прокуратурата за отнемането на имунитет на лице с инициали Ц.Г. и със запитванията на медии за такова лице в листата на “Изправи се! Мутри вън!” в Бургас, информираме, че водачът на листата ни в Бургас Живко Табаков ще окаже пълно съдействие на органите на реда и прокуратурата за установяването на истината.”

Това заявяват от „Изправи се! Мутри вън!” в своя позиция, след като по-рано днес бе съобщено, че главният прокурор е внесъл мотивирано искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на Ц.Г.- кандидат за народен представител в изборите за 46-ото Народно събрание.

Според съобщението на прокуратурата Ц.Г. е дал на четири лица имотна облага, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право.

“В листата в Бургас случаят се изяснява. Цветелин Георгиев твърди, че няма съпричастност към никакви практики, нарушаващи върховенството на закона. От този момент нататък Георгиев е отстранен от листата, за да се изясни цялата истина и да не се възпрепятства разследването.

За напускането си днес Георгиев ще подаде надлежните документи. За нас върховенството на закона е основна ценност и всяко негово нарушение, независимо от кого, смятаме за крайно неприемливо”, заявяват от „Изправи се! Мутри вън!”.

Усмихнатото момче на народа

Вчера Цветелин Георгие е написал дълъг коментар в профила си във фейсбук. Ето какво пише в него, като запазваме правописа му:

Писмо до жителите на Атия!

Здравейте приятели, казвам се Цветелин Георгиев и съм вече на 39г.
Аз и моето семейство се преместихме да живеем в Мина Росен преди 30 години.
Баща ми беше миньор и така пътя ни отведе до това прекрасно населено място!
Гордял съм се с Атия и никога не съм отричал от къде съм, дори когато заминах на 20 години да работя в република Кипър носех със себе си една карта на света и показвах от къде съм точно.

Собственик съм на култовото заведение “Черно и Бяло” което за жалост вече не функционира, но бях част от социалния живот на хората в районът и съм горд от това, че никога не бях въвлечен в интриги или сплетни нормални за малките населени места, през всичките тези 11 години на моята работа в заведението. Надявам се някой да е оценил това и да е осъзнал какъв човек съм и как съм възпитаван.

Благодаря на тези 19 човека, които са гласували за мен на миналите парламентарни избори!
На останалите ще кажа така, мъчно ми е, че давате своя глас за други хора, чужди, такива на които никога не им е пукало за нас.

Вие не сте виновни не се притеснявайте, когато ме погледнете в очите, аз знам защо сте постъпили така.

Това е стар план, “Разделяй и владей”!
Днес, аз имам шанс да израсна, да се развивам, утре ще има вашият син, внук, приятел или роднина, но той няма да успее, защото ни маниполират с посоки, цветове и имена на партии.

Без да си даваме сметка на това, че трябва да се обединим и да се подкрепяме и само така имаме възможност да променим този скапан живот.

Никой чужд човек няма да ни помогне или да му пука за нас, колкото и сладки приказки да ни говорят!
Смело заявявам, че няма друг кандидат за депутат, който да го интересува повече от мен как живее обикновенния човек по селата, това го доказвам и като общински съветник, друг е въпроса дали някой го проумява или не.
Аз ще продължавам да се боря и да отстоявам за това което говоря, без значение, че от Атия където съм, са гласували най-малко за мене!

В крайна сметка както не избираме родителите си, така не можем да изберем и от къде да сме, там съм израснал и там ми е минало детството.
Обичам си населеното място колкото и да не ме обича то!
Има хора които вярват в мене и това ми дава сили да продължавам,
ще оставя следа след себе си, в това ви се заклевам и обещавам!

Това съм аз, Цветелин Георгиев, за който всички говорят и ще продължават за в бъдеще!
Усмихнатото момче на народа!
Нищо в този живот не съм постигнал даром, познавам живота до болка и ще успея един ден да имам възможност да помагам!