Гласувайте за „Кмет на месеца” на тема „Проекти и инвестиции”! Среда

8
СПОДЕЛЯНИЯ
99
ПРЕГЛЕДА
Анкетата е приключила

Средна община

44 930 083 лв.е общият размер на първоначалния бюджет на Община Горна Оряховица за 2022 г. Най-голям приоритет е даден на социалните услуги и здравеопазването. Приоритети за 2022 г. ще бъдат подготовката на Плана за интегрирано развитие на Общината за периода 2021-2027 г.; финализиране на проектите за обновяване на парк „Градска градина“, реконструкция и модернизация на НЧ „Братя Грънчарови – 202“ и изграждането на Кризисен център; стартиране  на социалната услуга „Кризисен център“; проектиране и ремонт на уличната мрежа и общински пътища; изграждане на спортно игрище и създаване на общинско предприятие Индустриални зони, с цел привличане на инвеститори в Горна Оряховица.
Инж. Добромир Добрев, Горна Оряховица
43.93%
В Ловеч обявяват нов голям инвеститор у нас, който произвежда автомобилни компоненти. За юли е планирана първата копка на завода за български електромобили “Некст.е.Го България”. Компанията вече е получила от община Ловеч виза за строителство и предстои да кандидатства за разрешително за строеж, което се очаква да получи в средата на май.“Некст.е.Го България” ще разполага със собствени фотоволтаици - слънчеви панели на покрива, които ще го направят първия напълно въглеродно неутрален в Европа. Размерът на инвестицията на “Некст.е.Го България” ще е над 280 млн. лв., а на фотоволтаичния парк - около 200 млн. лв.
Корнелия Маринова, Ловеч
37.24%
Община Самоков e бенефициент по договор с Министерството на околната среда и водите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.”. Общината получава безвъзмездна финансова помощ в максимален размер 390 426,60 лева за изпълнението на проект „Намаляване на отпадъка при източника в Самоков с предизвикателствата на гр. Рубе“. Европейският фонд за регионално развитие на Европейския съюз финансира пр4оекта с 331 862.61 лв, а 58 563,99 лв. е националното съфинансиране. Този проект е началото на една по-дългосрочна политика за превръщане на Община Самоков в едно по-чисто и по-подредено място.
Владимир Георгиев, Самоков
18.83%

Свързани Статии

Следваща Статия
Реклама

Нужна ли е смяна на политическия модел?

Реклама

Добре дошъл отново!

Влезте в профила си по-долу

Изтеглете паролата си

Моля, въведете потребителското си име или имейл адреса си, за да зададете отново паролата си.

Add New Playlist