Кулинарен фестивал “Бабина душица” се провежда днес в Монтана. Той е част от програмата за честване празника на града Свети Дух, съобщиха от общината.
От сутринта кулинари от сдружението “Резерват Северозапад” накладоха огньове в единия край на централния площад “Жеравица” и започнаха да приготвят ястия от традиционната кухня на Северозапада.
Организаторите от общината и сдружението обявиха конкурс за най-вкусен специалитет. Пръв от готовите манджи опита кметът на Монтана Златко Живков. Той предпочете постните предястия и салати, повечето приготвени с варен боб, смесен с много зеленчуци.
След него от блюдата опитаха и стотици граждани, които наблюдаваха и самото им приготвяне от сутринта.
До кулинарите свои сергии отвориха местните занаятчии – грънчари, дърворезбари, плетачи. Целта ни е да покажем богатството на традиционните местни занаяти, казаха от общината.
*Още новини от Монтата четете тук
Кулинарен фестивал “Бабина душица” се провежда днес в Монтана. Той е част от програмата за честване празника на града Свети Дух, съобщиха от общината.
От сутринта кулинари от сдружението “Резерват Северозапад” накладоха огньове в единия край на централния площад “Жеравица” и започнаха да приготвят ястия от традиционната кухня на Северозапада.
Организаторите от общината и сдружението обявиха конкурс за най-вкусен специалитет. Пръв от готовите манджи опита кметът на Монтана Златко Живков. Той предпочете постните предястия и салати, повечето приготвени с варен боб, смесен с много зеленчуци.
След него от блюдата опитаха и стотици граждани, които наблюдаваха и самото им приготвяне от сутринта.
До кулинарите свои сергии отвориха местните занаятчии – грънчари, дърворезбари, плетачи. Целта ни е да покажем богатството на традиционните местни занаяти, казаха от общината.
*Още новини от Монтата четете тук