Прасетата загубиха войната с пуйките за присъствие на новогодишната трапеза. Лидер на пазара и на масата за родопчаните вече е печената пуйка. Пържолите обаче са номер две в негласната класация на мръвките.
Стопаните от Млeчино са доволни от продажбите през тази седмица. Предлаганите от тях птици са между 7 и 10 килограма, а цената им варира от 40 до 60 лв.
„Нашите пуйки са много вкусни, идват да ги купуват чак от Турция“, разказват хората от ардинското село. Продажбите на птиците подпомагат бюджета на много семейства, но и грижите за отглеждането на пуйките не са малко. За да стигнат нужните килограми минават няколко месеца, а и фуражът е скъп.
Преди Коледа на пазара в Кърджали освен живи пуйки се продаваха и петли на цена около 15 лв.
Прасетата загубиха войната с пуйките за присъствие на новогодишната трапеза. Лидер на пазара и на масата за родопчаните вече е печената пуйка. Пържолите обаче са номер две в негласната класация на мръвките.
Стопаните от Млeчино са доволни от продажбите през тази седмица. Предлаганите от тях птици са между 7 и 10 килограма, а цената им варира от 40 до 60 лв.
„Нашите пуйки са много вкусни, идват да ги купуват чак от Турция“, разказват хората от ардинското село. Продажбите на птиците подпомагат бюджета на много семейства, но и грижите за отглеждането на пуйките не са малко. За да стигнат нужните килограми минават няколко месеца, а и фуражът е скъп.
Преди Коледа на пазара в Кърджали освен живи пуйки се продаваха и петли на цена около 15 лв.