Уникалният розов шоколад, получен естествено и без добавянето на оцветители ще зарадва всички любители на сладкото и в България. Изкушението пристига у нас още следващата седмица под формата на новия KitKat, направен от какаови зърна Ruby. След като вече дебютира в няколко европейски държави, четвъртият вид шоколад се появява и на нашия пазар, който е сред първите в Европа, които предоставят лакомството.
"Продуктът започва да се продава в избрани магазини от веригата Фантастико, а до края на месец май, българският купувач ще има възможност да го намери в цялата търговска верига от големи магазини в страната“, заяви Костадин Дамов, Директор Продажби в "Нестле България".
Розовото шоколадово покритие на KitKat Ruby е получено от сертифицирани какаови зърна Ruby, придаващи интензивния вкус на червени горски плодове и уникалния за шоколад цвят, получен естествено и без добавянето на оцветители. Тайната за създаването на шоколад Ruby се крие в самото какаово зърно и зад иновативния процес на неговата преработка, при който се отключва розовият цвят и уникалният вкус. Специалните Ruby зърна се отглеждат в държави, в които се намират и големи какаови плантации като Кот д‘Ивоар, Еквадор и Бразилия.