Бургазлии и туристи ще могат да се насладят на кашкавали, мед, биодомати и слудки пъпеши и кайсии от производители с ферми в региона.
Утре от 10 часа на площад "Св. Св. Кирил и Методий" за четвърти път гражданите и гостите на гостите на града ще имат уникалната възможност да посетят фермерския пазар, където ще се насладят на бутикови хранителни продукти, доставени директно от животновъдните, овощните и зеленчуковите ферми от региона. Те са произведени по изискванията на всички ветеринарно-санитарни и хигиенни норми, съобщиха от община Бургас.
Посетителите ще могат с удоволствие да опитат от неповторимия вкус на козе, биволски, овче и краве кашкавал, произведен в мандрата на с. Люляково, общ. Руен. Ще имат възможност да вкусят истински натурален пчелен мед от пчелините в Странджа – "Пчеларска ферма Странджа", общ. Малко Търново, с натурален мед от над 1200 кошера на територията на Бургас, Созопол, Малко Търново, от чистия биологичен мед на Пламен Димитров от пчелините в Карнобатска община, на Павлина Кесерджиева от с. Лясково и Василка Иванова от с. Дюлево.
Ще им бъдат представени бутикови млечни продукти от натурално краве мляко от фермите в с. Драчево – общ. Средец и с. Ново Паничарево – общ. Приморско.
В горещия летен ден ще могат да опитат от неповторимото биовино на Катерина Кабакова, което получи бронзов медал на престижния конкурс london experts in wine awards (най-доброто от България) – под патронажа на НВ Кирил княз Преславски, където са участвали 20 производители с 65 вида вина, декантирани в номерирани прозрачни бутилки, дегустирани "на сляпо", разделени в 6 категории, оценени по 100-точкова система.
Гостите на Бургас ще останат очаровани да видят и опитат зеленчуците на Коста Костов и съпругата му, за чиито домати се говори дълго след като пазарът е свършил.
Изобилието от уханни прясно изсушени билки от района на Стара планина, представени от Павлина Георгиева от Айтос ще направи денят им завършен и пълен със здраве.
За първи път на фермерският пазар ще се предложат на клиентите кайсии от Донка Тодорова от Айтос, която е производител и на праскови, сливи, ябълки и круши както и пъпеши от Тодор Петров от с. Извор – уникално място, на което виреят едни от най-вкусните и сочни български дини и пъпеши.